FreedomPrairie

prairie, there where the horses wander free
 
PääsivuPääsivu  FAQFAQ  HakuHaku  KäyttäjälistaKäyttäjälista  RekisteröidyRekisteröidy  Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään  

Jaa | 
 

 Kultatähti

Siirry alas 
KirjoittajaViesti
Vieraili
VierailijaViestiAihe: Kultatähti   Ti Kesä 01, 2010 8:36 pm


Kuva © Wankku
Hahmo: Taateli

Nimi: Kultatähti, joka tulee otsassa olevasta pyrstötähdestä ja hevosen värityksestä.

Sukupuoli: Tamma

Ikä: 3 vuotta

Perimä: Aa, Ee, Dd + Ccr; varsa voi olla musta-, rautias-, tai ruunikkopohjainen. Sillä on 50% mahdollisuus olla hallakko tai hiirakko ja 50% mahdollisuus saada kermageeni (ruunivoikko, voikko, tai smoky black). Jos oriilla on kermageeni Ccr, varsalla on 25% mahdollisuus olla väriltään perlino, cremello tai smoky cream. Jos oriin kermageeni on CrCr, varsalla on 50% mahdollisuus olla väriltään jokin edellä mainituista.

Ulkonäkö: Kultatähti on rakenteeltaan hieman roteva, lihaksikas ja tiivis, kuitenkin kevyt ja sopusuhtainen. Jalat ovat pitkänomaiset ja voimakkaat, kaviot ovat väriltään vaaleat, kovat ja hyvänmuotoiset. Hevosen väri on ruunivoikonhallakkohallakko, jouhet ovat mustat ja selässä menee siima (ei näy kuvassa). Jouhet ovat karheat ja suorat, eivät kuitenkaan erityisen paksut. Harja on keskipitkä ja ulottuu lavan alaosaan. Häntä on hieman korkeammalle kiinnittynyt ja jatkuu vuohisiin asti, aloittaen ohentumisen kuitenkin jo kintereistä. Etujalat ovat valkoiset, oikeassa takajalassa on korkea sukka ja vasemmassa takajalassa on puolisukka. Kultatähden säkäkorkeus 151 cm, ehkä hivenen tammojen keskikorkeutta korkeampi, kuitenkin keskimääräisen korkeuden asteikon sisäpuolella. Profiili on kyömy ja espanjanhevosta muistuttava. Pää, korvat ja silmät ovat keskikokoiset ja sopusuhtaiset, ja otsassa on pyrstötähti, josta hevonen on saanut nimensä. Kultatähti on villihevonen eli mustangi, mutta geeniperimältään ja osin ulkonäöltäänkin muistuttaa eniten spanish mustangia, vapaasti suomennettuna espanjanmustangia.

Luonne: Luonteeltaan Kultatähti on arka, se on jatkuvasti varuillaan ja omaa hyvän itsesuojeluvaiston. Laumassakin se on hieman arka ja epävarma ja saattaa kiukutella monesti pitääkseen muut etäämmällä. Tarvitsee yhtä aikaa väljyyttä ja tilaa liikkua, kuin myös tiiviin ja turvallisen lauman ympärilleen. Alistuvainen tamma, vaikka arkuuttaan monesti varoittelee muita lähinnä viskomalla takapäätään ilmaan useimmiten potkimatta, vinkaisten terävästi samaan aikaan. Kultatähden paikka hierarkiassa on useimmiten aika alhainen, sillä tamma mieluummin väistää kuin kohtaa muita hevosia, kun kyse on hierarkian selvittämisestä. Takapää lentelee aika usein ilmaan, mutta lähinnä silloin kun on tunne, että on joutunut ansaan, esimerkiksi juomapaikalla toisten ei kannata yrittää tulla juomaan liian lähelle. Tällaisen pienen kohtauksen jälkeen kuitenkin usein väistää paikalta. Viihtyisi parhaiten pienemmässä laumassa, missä laumajärjestys on verraten selvä ja pysyy useimmiten samana, mutta pärjää kuitenkin isossakin laumassa, pienen alkustressin jälkeen.

Menneisyys: Kultatähti joutui eroon emästään ja laumastaan vähän alle puolitoistavuotiaana, eli hyvinkin nuorena hevosena, tulvakautena Pohjois-Amerikassa. Puuman onnistui harhauttaa vain vähän laumastaan erilleen lähteneen Kultatähden laumasta ja ajamaan tätä päinvastaiseen suuntaan. Kultatähti päätyi puuman ajamana hankalaan maastoon, mutta sattui kuitenkin onnekseen joen varrelle. Vaistojaan seuraten Kultatähti hyppäsi veteen, ja kuten oli ounastellutkin, puuma ei tietenkään seurannut sinne. Tulvakautena se ei olisi ollut turvallistakaan. Sen Kultatähtikin joutui huomaamaan, sillä tulvivaa jokea vastaan ei niin vain taisteltukaan. Virta johdatteli Kultatähteä vähitellen toiseen suuntaan, kuin missä lauma oli, mutta loputkin voimat taistelussa kuohuvaa virtaa vastaan loppuivat pian ja se joutui kokoaan veden varaan. Nuori tamma joutui keskittämään kaiken kykynsä vain pinnalla pysymiseen. Rantaan kuitenkin päästiin, mutta lauma oli jo kaukana, eikä toisia hevosia enää voitu löytää. Kultatähti joutui laumastaan eroon nuorempana kuin mitä yleensä, mutta sopeutui siitä huolimatta hyvin. Kammo jokia ja petoja kohtaan kuitenkin jäi. Se oli lyhyen elämänsä aikana satunnaisissa pienlaumoissa, mutta tietyistä syistä laumat hajosivat tai katosivat. Nyt Kultatähti joutuu etsimään itselleen uuden lauman, ettei jäisi yksin petojen armoille.
Takaisin alkuun Siirry alas
 
Kultatähti
Takaisin alkuun 
Sivu 1 / 1

Oikeudet tällä foorumilla:Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
FreedomPrairie :: Hahmoesittelyt :: Tammat-
Siirry: