FreedomPrairie

prairie, there where the horses wander free
 
PääsivuPääsivu  FAQFAQ  HakuHaku  KäyttäjälistaKäyttäjälista  RekisteröidyRekisteröidy  Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään  

Jaa | 
 

 Kide

Siirry alas 
KirjoittajaViesti
Vieraili
VierailijaViestiAihe: Kide   To Kesä 03, 2010 6:45 pmNimi :: Kide
Kutsutaan :: Kite tai Kide, tamma ei paljoa piittaa kutsuma nimistä, vaikkei nyt haukkuma nimiä salli.
Ikä :: noin 4 vuotias
Laji :: Hevonen
Rotu :: Mustangi (perimästä löytyy andalusianhevosta)
Sukupuoli :: Tamma

Säkä :: 159 cm
Väritys :: Kimo
Ulkoisesti :: Rakenteeltaan Kite on kuin andalusianhevonen, toisin sanoen tuon olemuksesta huokuu tietynlaista arvokkuutta ja askellus on korkeaa, silti hyvin ketterää ja kevyttä. Tamma on kevyt rakenteinen, melko siro. Kuitenkin sopusuhtainen. Pää on hieman kyömy, kaula lyhyehkö ja kaareva. Melko lihaksikas ja vahva. Lavat ovat levetä, vahvat ja olemus on näin muutenkin voimakas. Lihaksistoa löytyy mukavasti, vaikkei tamma nyt täysi lihaskimppu ole. Jalat ovat kestävät, vahvat. Kaviot kovat ja hyvän muotoiset. Tamman harja on musta, sävyltään hieman harmahtava. Harja on pitkä, jouhet ovat paksut ja suorat, ehkä aavistuksen laineikkaat. Häntä on pitkä ja tuuhea, suora sekin. Harjaksessa on seassa valkeita jouhia. Yleisväritykseltään Kide on kimo, toisin sanoen valkoinen. Tuolla on kuitenkin musta läsi. Kaviot ovat tummat. Yleis olemukseltaan tamma no tasapainoinen ja kaunis.

Luonne :: Kite on tyyni ja rauhallinen, melko lempeä ja perusluonnoltaan ystävällinen. Se tulee toimeen monien kanssa ja sen periaatteisiin kuuluu sietää jokaista vastaan tulijaa, vaikkei se nyt aina ole mahdollista. Mutta jokatapauksessa suotavaa. Sen olemus huokuu tiettyä hyväntahtoisuutta ja lempeyttä. Samalla se on myös hyvin kylmä, etäinen ja hiljainen. Omalla viehättävällä tavallaan Kite on salaperäinen, mutta monien silmissä pelottava ja vieras. Oli se kuinka ystävällinen ja avoin tahansa, sen ympärillä huokuu tietty kylmä aura. Jos siis tammaa ei tunne, sillä sisältä se on hyvin lämmin ja hellä persoona. Kiteen rauhallisuus, se tietty olemus on täysin eriparia hätiköinnille ja pelolla. Oikeastaan sitä voisi sanoa tietyksi rentoudeksi, levottomuudeksi ja omalla tavallaan välinpitämättömyydeksi. Ei hevonen välinpitämättömyyttään näytä, vaikka se on aistittavissa. Kite ei välitä lauma elämästä, eikä turhan päiväisestä juoruilusta muiden tammojen kanssa. Jos totta puhutaan, tamma viihtyy paremmin yksin tai orien seurassa. Harva tamma mielyttää tuota persoonallaan, vaikka ei satavarmaa ole sekään, että neitokainen sietäisi orejakaan. Varsoista nyt puhumattakaan. Koskaan tuo ei suoraan häädä muita luotaan, mutta sen käytös voi olla hyvinkin elotonta, lempeää ja samalla kylmää ja halveksuvaa. Tammasta ei aina voi edes tietää, milloin se on tosissaan ja milloin ei. Se on taitava piilottamaan tunteitaan, eikä se hevillä suo aitoa hymyä, mitä nyt se voi virnuilla auringolle, jos säästä puhutaan. Muuten ystävälliset hymähdykset ovat vain arkipäiväisiä ja aito, hellyyttä ja rakkautta kertova hymy no harvoin nähty, ainakin jollekkin suotuna. Kite on siis melko arvaamaton persoona, kylmänrauhallinen, silti lempeä ja ystävällinen. Moni voisi sanoa että kaksinaamainen ja ilkeä. Ei, sitä tamma ei ole. Sillä se ei ole etäinen omasta tahdostaan. Niin on vain aina ollut ja aina tuota on katsottu hieman sivulta päin. Se on myös aina siirtynyt sivuun, lähtenyt elämään syvempiin metsiin, lauman syödessä ruohoa turvasatamilla. Se on vienyt itsensä moniin vaaroihin, elänyt andrealiinin vallassa ja ottanut ilon irti, kaikesta. Se rakastaa jännitystä, rauhaa ja hiljaisuutta. Vaikka kyllä se mielellään seurassakin on. Ota sitten selvää, mistä tamma pitää. Se on toisinaan niin arvoituksellinen, että moni kiinostuu siitä ihan vain saadakseen tietää, millainen tamma no sisältä päin.. ja sehän on sitä samaa, ilman kylmyyttä ja välinpitämättömyyttä. Sillä kun luottamuksen voittaa.. Tammasta muuttuu tempperamenttinen, rohkea ja siinä samalla hellä ja rakastava ystävä. Kite suojelee rakkaitaan, näyttää tunteensa ja estelemättä puhuu, elää ja kommunikoi. Tamma on luonut itselleen huurteisen suojamuurin ja tuon aitoutta etsiessä, moni ystävä saattaa kävellä viikkoja sumussa, etsien aitoa Kiteä ja kun sen löytää, tamma on pelkkää aurinkoa.

Menneisyys :: Kide syntyi alkukeväänä, hyvinkin tavanomaiseen aikaan pienen sisäisen lauman keskelle. Lauma oli tuiki tavallinen, hetkellinen kokoon pano erinlaisista hevosista. Kummallisinta toki oli, ettei laumalla ollut johtaja oria, pikemminkin yksi vanha ja kokenut tamma, joka johdatti aina tarpeen tullen lauman turvaan. Kide syntyi siis tuohon epäviralliseen laumaan, emälle, joka pienestä kommuunista huolimatta eli aina hieman erillään siitä tietystä lauman ytimestä. Paikkoina toimi yleiset syrjäiset alueet, kalliot, turvaisat metsät ynnä muut. Joka tapauksessa Kite eli aina hieman syrjemmällä. Toki emä vei tämän välillä laumalle tutustumaan ja tamma viihtyikin aina. Jutteli, piti seuraa ja tutustui. Ihan mielellään, mutta.. joka tapauksessa se oppi monia asioita, mitä harva varsa oppi emänsä varjossa keskellä lauman turvaa. Oikeastaan Emä otti usein riskejä ja monet vaarat tulviat Kitelle tutuksi. Selvähään oli, että emä oli viisas ja rauhallinen. Kenties juuri noiden piirteiden ansiota, Kitestä itsestäänkni tuli viisas ja tyyni. Kävi kuitenkin niin, että laumalle tuli sisäisiä riitoja. Kite vaihtoi maisemaa emänsä kanssa ja pienenmoinen vaellus alkoi. Kaksikko eli normaalisti elämää, rutiinina vain uusien paikkojan haasteet. Kului vuosia, emän ja Kiten matkat erkanivat, tuon kohdatessa orin ja tullessa kantavaksi. Ihan emäänsä kunnioittaen, Kite jatkoi matkaansa, eläin seuraavat vuodet missä milloinkin, saapuen lopulta täysin uusille seuduille, kuin etsien sitä lopullista laumaa ja seutua, mihin asettua.

Muuta ::
.. jeij, pirun yksinkertainen hahmo. XD
.. mutta se ei onneksi ole maailman loppu Cool
.. suppeat tiedot, yay.
.. nomnom, parempaa kuvaa odotellessa ~
.. 2.6.10

Pelaaja .. Biffe
Takaisin alkuun Siirry alas
 
Kide
Takaisin alkuun 
Sivu 1 / 1

Oikeudet tällä foorumilla:Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
FreedomPrairie :: Hahmoesittelyt :: Tammat-
Siirry: