FreedomPrairie

prairie, there where the horses wander free
 
PääsivuPääsivu  FAQFAQ  HakuHaku  KäyttäjälistaKäyttäjälista  RekisteröidyRekisteröidy  Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään  

Jaa | 
 

 Tulenhenki

Siirry alas 
KirjoittajaViesti
Vieraili
VierailijaViestiAihe: Tulenhenki   Su Kesä 20, 2010 3:28 pm


Hahmo: Taateli
Kuvapohja © Shewolff

Nimi: Tulenhenki

Sukupuoli: Ori

Ikä: 15 vuotta

Perimä: aa, EE, DD ( + RNrn); varsasta tulee musta- tai ruunikkopohjainen ja sillä on hallakkoväritys. Jos tammalla on RNRN-geeni, varsa on päistärikkö. Jos RNrn-geeni, kolme neljästä varsasta on päistärikkö. Jos tammalla on rnrn-geeni, varsalla on 50% mahdollisuus olla päistärikkö.

Ulkonäkö: Rakenteeltaan Tulenhenki on tavallista mustangia hieman kylmäverisemmän oloinen ja lihaksikkaampi. Jalat ovat keskipitkät ja voimakkaat, vaikka näyttävät hieman lyhyemmiltä hevosen ponimaisen ulkonäön takia. Kaviot ovat mustat ja erittäin kovat, jaloissa on hieman tavallista pitempää vuohiskarvaa. Hevosen väri on hiirakonpäistärikkö, jouhet ovat mustat ja selässä menee siima. Karva on harmaata, pitkää ja kiillotonta. Pään seutu on jäänyt tummemmaksi, ei täysin mustaksi vaan mustanharmaaksi. Tulenhenki on geeniperimältään enimmäkseen kiger mustangi, mutta sukuun on aiemmin sekoittunut kylmäverisen ratsuhevosen verta rapakon takaa. Jouhet ovat hieman lainehtivat, pitkät ja paksut, joten niistä on hyötyä pohjoisen pakkasissa ja hyttysparvien ollessa liikkeellä. Se on kuin luotu kylmempiin olosuhteisiin, eikä Tulenhenki tulisi toimeen kuumemmilla seuduilla ruumiinrakenteensa ja karvanlaatunsa vuoksi. Merkkejä hevosessa ei ole, sillä nuoruuden taisteluarvet ovat jääneet hyvin piiloon paksun karvan alle. Säkäkorkeudeltaan Tulenhenki on matalammasta päästä, 130 cm. Vaikka Tulenhenki rakenteensa ja kokonsa puolesta ei ole nopeimpia, se korvaa sen kestävyydellä ja lihasvoimalla; pienestä koostaan huolimatta se on toiminut onnistuneesti ison sekä lukuisien keskikokoisten laumojen johtajana. Orin profiili on kyömy ja pää on ponimaisen oloinen. Espanjanhevosta on erotettavissa oriin ulkonäöstä.

Luonne: Tulenhenki on luonteeltaan varma ja vakaa. Lauman johtajuus on opettanut sen järjestelmällisyyteen ja rauhallisuuteen. Se on älykäs, neuvokas ja sovitteleva. Tulenhenki ottaakin yleensä laumassa rauhallisen ystävän roolin, jonka suojassa alemmat ja varovaisemmat yksilöt pääsevät edes vähän taistelemaan omista eduistaan vaikkapa parhaimmilla ruokapaikoilla. Tulenhenki on seurallinen ja ystävällinen muille, mutta näyttää närhen munat sille joka on vihaisempi sitä tai muita hevosia kohtaan. Vanhuus ei iästä huolimatta vielä paina, ja se kyllä antaa ympäri korvia sille, joka yrittää sen paikkaa lauman järjestyksestä vallata. Se ei enää varsinaisesti taistele paikastaan, joka on sille lähinnä enemmän itsestäänselvyys kuin tavoiteltava asia. Tulenhenki ei enää tuossa iässä yritä laumanjohtajan paikkaa, vaikka kykyjä siihen saattaisikin vielä piisata, mutta pysyttelee yleensäkin hierarkian yläpäässä. Tulenhenki ei riehu, taistele, tai edes pahemmin potki, mutta näykkäisee kyllä kipeästi jos joku tarvitsee palauttaa takaisin maan pinnalle. Tulenhengen asema laumassa on yleensä korkea, sillä ainakaan vielä se ei ole osoittanut heikkoutta ikänsä puolesta. Näin eläkkeellä johtajuudesta ori on mukavuudenhaluinen ja ei keskity enää pahemmin muuhun kuin voimaan paksusti. Vanhuuden ja pitkän johtajuuden tuoman viisauden vuoksi sillä ei ole ongelmia pärjätä talvellakaan.

Menneisyys: Tulenhenki on nimi, joka johtaa hevosen harmaan värin vuoksi. Väri muistuttaa savua, jota Tulenhengen laumassa tietenkin kutsuttiin ”tulen hengeksi”. Tulenhenki syntyi kiger mustangien laumaan Origoon, Pohjois-Amerikkaan. Aikanaan se lähti omille teilleen ja päätyi elämään muiden laumasta lähteneiden oriiden muodostamaan "poikamieslaumaan". Vartuttuaan tarpeeksi Tulenhenki perusti oman lauman. Se ei ollut iso, mutta ei ollut lauman johtajakaan, joten sen tähden sitä oli helpompi johtaa. Vaikka koko ei puhunut Tulenhengen taistelumahdollisuuksien puolesta, sillä oli älyä, lihasvoimaa, ketteryyttä ja terävät hampaat. Tulenhengen taktiikat olivat poikkeuksellisia, mutta varsin toimivia. Se oli kutakuinkin normaalikokoisen mustangin painoinen, mutta vikkelämpi ja siltä löytyi suhteessa enemmän lihasvoimaa. Vankkarakenteisuus soi sille mahdollisuuden muun muassa "jyräystaktiikkaan", jossa kilpailevaa hevosta kohti juostaan otolliseen aikaan. Törmäyksen tarkoituksena oli kaataa vastustaja, minkä jälkeen ottelun lopputulos oli selvä. Yleensä vastustajiaan vikkelämpänä se selvisi niin etujaloista kuin tarkkaan tähdätyistä potkuistakin. Tulenhengen lauma kasvoi ja aikanaan se oppi johtajuudesta enemmän ja enemmän. Vaikka Tulenhenki ei ollut hevosista nopein, se otti puutteen takaisin kestävyydessä. Ori jaksoi ajaa takaa niin petoja kuin vastustajia pitkänkin aikaa, joka koitui aikanaan myös joidenkin jahdattavien kohtaloksi. Tulenhenki kuitenkin pystyi juoksemaan pakenevan lauman perässä, vartioiden, mikä sen tehtävä johtajana oli. Mikään ei kuitenkaan kestä ikuisesti; Tulenhengen imperiumin valloittajaksi koitui toinen, nuori ori, joka lopulta hääti Tulenhengen uudesta laumastaan. Niin ei olisi käynyt, ellei Tulenhenki olisi ollut laumansa koon suhteen liian ahne. Turhan isoksi päässyt lauma oli sekava ja vaikea hallita. Se hajoili, eikä laumajärjestys ollut enää selvä. Lauman ja johtajan ollessa hämillään ori oli valloittanut lauman Tulenhengeltä sen toimivuuden ollessa heikoimmillaan. Myöhemmissä elämänvaiheissa Tulenhenki oli johtanut lukuisia, ensimmäistä laumaansa pienempiä olevia ryhmiä, mutta joutui aikanaan niistäkin vetäytymään eläkkeelle. Nyt Tulenhenki etsii itselleen toisen johtajan laumaa, jossa viettää vanhuudenpäivänsä loppuun rauhassa.
Takaisin alkuun Siirry alas
 
Tulenhenki
Takaisin alkuun 
Sivu 1 / 1

Oikeudet tällä foorumilla:Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
FreedomPrairie :: Hahmoesittelyt :: Oriit-
Siirry: