FreedomPrairie

prairie, there where the horses wander free
 
PääsivuPääsivu  FAQFAQ  HakuHaku  KäyttäjälistaKäyttäjälista  RekisteröidyRekisteröidy  Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään  

Jaa | 
 

 Tulikatse

Siirry alas 
KirjoittajaViesti
Vieraili
VierailijaViestiAihe: Tulikatse   Su Heinä 04, 2010 3:45 pm
Nimi: Tulikatse
Sukupuoli: Tamma
Ikä: 3 vuotta

Ulkonäkö: Tulikatse on väriltään rautias. Tamman harja ja häntä ovat punertvammat kuin itse turkin väri. Tulikatseella on puolisukat kolmessa jalassaan, vain vasen etujalka on kokonaan ruskea. Tamman harja on melko muhkea ja roikkuu useimmiten viistosti turvan päällä. Harja ei kuitenkaan haittaa silmiä lainkaan. Tulikatseen kaviot ovat vaaleanruskeat, silmät taas hieman tummemmat kuin harjan ja hännän väri. Silmistään tamma on nimensä saanutkin. Tulikatse muistuttaa melkolailla arabialaista täysveristä, mutta rodultaan on puoliverinen. Tamman kaula on pitkä ja kaareva kuten arabialisilla, pää on suurempi ja turpa ei ole niinkään siro kuin arabialaisella. Tulikatseella ei ole myöskään tummaa reunustusta silmiensä ympärillä. Liikkuessaan tamma kantaa häntäänsä korkealla ja liikkeet ovat pehmeitä sekä juostavia. Tulikatseen sieraimet ja silmät ovat melkosuurehkot ja ne on peritty arabialaiselta. Tulikatseen säkä on vain 150 cm. Tamma on melko kevyt rakenteinen ja jalat ovat normaalit. Kaviot ovat pienet. Tulikatse on linjakas tamma ja äkkiseltään tämän rakennen muistuttaakin jotain ravuria tai muuta urheiluun käytettävää hevosta. Vaikka tamman jalat ovatkin sirot ovat ne myös voimakkaat. Tulikaste on kestävä ja jaksaa laukata helposti pitkiäkin matkoja.

Luonne. Tulikatse on avoin ja puhelias. Se haluaa olla kaikkien kaveri ja nauttii toisten piristämisestä. Tamman seurassa onkin hankalaa olla äkäinen. Tulikatseella on pieniä vaikeuksia keskittyä kuuntelemaan mitä toisella on sanottavana ja usein toinen joutuukin sanomaan asiansa monta kertaa ennen kuin Tulikatse ehtii kuuntelemaan. Tamma on myös seurallinen ja vihaa yksin olemista sekä hiljaisuutta. On Tulikatseella myös tilannetajua ja tamma ymmärtää milloin kannattaa olla hiljaa. Tamma kunnioittaa jokaista itseään vanhempaa ja ylemmällä asteikolla olevaa hevosta eikä haasta riitaa. Oreille puhuessaan Tulikatse valitsee sanansa tarkoin ettei häntä ymmärretä väärin. Tamma on myös tottelevainen eikä usein hangoittele vastaan kun käskyjä jaetaan. Tulikatseen kanssa on helppo ystävystyä ja ystävistä tamma pitääkin. Tulikatse on myös avulias ja jos toisella on mieli maassa tai muita ongelmia niin tamma pyrkii auttamaan ja piristämään toista hevosta. Ihmisistä ei pidä lainkaan, toisin heitä on kohdannut vain etäältä. Tulikatse pelkää kovia ääniä ja kaikkea yllättävää. Uusien tuttavuuksien seurassa tamma on melko rohkea, mutta jos toinen on vanhempi tai selvästikkin korkeammassa asemassa puhetapa on heti kunnioittava. Tulikatse on orien seurassa myös varuillaan, sillä koskaan ei voi tietää mitä toinen aikoo. Uusia tilanteita Tulikatse jännittää melko lailla.

Menneisyys: Tulikatse syntyi erääseen pohjoisessa elelevään laumaan. Hänen emonsa ei ollut mitenkään arvostettu lauman keskuudessa, sillä tämä oli aikoinaan ihmisten keskuudesta karannut arabialainen täysverinen. Rakennekkin oli erillainen. Tulikatseen isä oli mustangi ja johti tuota pientä muutaman hevosen laumaa. Luonnollisesti Tulikatsetta syrjittiin lauman keskuudessa hänen äitinsä takia. Tulikatse eli lauman keskuudessa äitinsä kanssa talven yli ja keväällä nuori tamma täytti vuoden. Kesä meni nopeasti, mutta Tulikatseen emon tila heikkeni huomattavasti syksyllä ja ensilumien sateilessa maahan. Tulikatseen äidille oli tullut haava kun hän oli puolustautunut puumaa vastaan ja nyt tuo haava oli tulehtunut ja heikensi tammaa nopesti. Nuori Tulikatse oli huolissaan emostaan, mutta mitään ei ollut tehtävissä ja juuri kun pysyvä lumi oli satanut niin nuoren tamman emo kuoli. Tulikatse kulki lauman mukana koko talven. Keväällä, kun lumet alkoivat sulaa lauman johtaja tuli paikalle yhdessä johtajatamman kanssa ja he karkoittivat Tulikatseen laumasta. Johtaja, eli Tulikatseen isä ajoi tytärtään vielä kauan takaa ja hirnui uhkailevasti. Nuori tamma laukkasi peloissaan läheisen metsän läpi joelle, vasta silloin hän pysähtyi ja huomasi, että häntä ei enää jahdattu. Vuoden nuori tamma kulki yksikseen pitkin preeriaa etsien milloin suojaa, milloin ravintoa. 3 vuotiaana kerran kuljettuaan kauemmas purolta hän huomasi kaukana pienoisen lauman ja päätti mennä jututtamaan heitä, jos vaikka saisi luvan asettua lauman alueelle.

Muuta:
~ Tulikatseen emo on arabialainen täysverinen ja isä mustangi
~ Rodultaan Tulikatse on puoliverinen
~ Nimensä tamma sai silmistään
~ Kuvan on piirtänyt Lissy
Takaisin alkuun Siirry alas
 
Tulikatse
Takaisin alkuun 
Sivu 1 / 1

Oikeudet tällä foorumilla:Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
FreedomPrairie :: Hahmoesittelyt :: Tammat-
Siirry: